Обвиниха шестима френски тийнейджъри в обезглавяването на учителя Самюел Пати  преди

...
Обвиниха шестима френски тийнейджъри в обезглавяването на учителя Самюел Пати  преди
Коментари Харесай

Обвиниха шестима френски тийнейджъри в обезглавяването на учител

Обвиниха шестима френски младежи в обезглавяването на учителя Самюел Пати  преди 3 година Очаква се по-късно съдът за малолетни и малолетни във Франция да разгласи присъдата на шестимата. Причина за убийството на учителя била, че той посочил подигравка на пророка Мохамед пред учениците си по време на спор с тях за свободата на изложение. Информацията е на Асошиейтед прес.

Пати, преподавател по история и география, бе погубен на 16 октомври 2020 година в Париж, покрай учебното заведение, в което преподаваше. 18-годишният му екзекутор от чеченски генезис Абдулах Анзоров, по-късно бе убит от полицията.

Името на Пати бе оповестено в обществените мрежи след дебата в клас на тематика свободно изложение, по време на който учителят посочил карикатури на пророка Мохамед, оповестени от сатиричния вестник " Шарли Ебдо ". Публикацията на тези карикатури провокира през 2015 година смъртоносно екстремистко нахлуване против редакцията на изданието.

Всички подсъдими са възпитаници в учебното заведение, в което преподавал Пати. Ако бъдат наказани, те могат да получат присъда до две години и половина затвор. Обвинението към петима от подсъдимите, е че са наблюдавали учителя и са го показали на нападателя. Тогава те са били на 14 и 15 години. Срещу това те получили 300-350 евро. Следователи откриха, че нападателят е желал да вземе под прицел Пати, само че не е знаел по какъв начин наподобява той и не е могъл да го разпознае. 

Срещу петимата са повдигнати обвинявания за незаконен скрит план за подготовка на принуждение при утежняващи условия. Шестият обвинен е момиче, което по това време е било на 13 години, и то е упрекнато, че е направило погрешно изказване, че Пати е изискал мюсюлманските възпитаници да вдигнат ръка и да изоставен класната стая, преди учителят да покаже пред класа карикатурите с пророка Мохамед. Оказа се, че момичето не е било в стаята в този ден, а по-късно то е признало пред проверяващите, че е излъгало. Срещу момичето има обвиняване за лъжесвидетелстване, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР